Off White Blog
Design Focus: House on Sathorn, Bangkok

Design Focus: House on Sathorn, Bangkok

Mei 27, 2020

In juli vorig jaar werd The House On Sathorn, na een restauratie van drie jaar en een zachte opening met enkele van de chicste feesten van Bangkok, officieel gelanceerd. Een bekend herkenningspunt dat in het verleden op zijn minst een paar belangrijke opstandingen heeft ondergaan, The House On Sathorn wordt tegelijkertijd geprezen als een succesvolle renovatie voor adaptief hergebruik.

Tina Liu, algemeen manager van W Bangkok, beschrijft het project als een 'sensorisch rijk complex met meerdere locaties, dat ambachtelijke, Aziatisch geïnspireerde gerechten, creatieve cocktails en spectaculaire gerestaureerde kunstwerken biedt'.

De varkenskoppen die de hoofdletters van de pilaren sieren, een verwijzing naar het Chinese sterrenbeeld van de oorspronkelijke eigenaar.

De varkenskoppen die de hoofdletters van de pilaren sieren, een verwijzing naar het Chinese sterrenbeeld van de oorspronkelijke eigenaar.


W Hotel gaf AvroKO de opdracht om de volledige renovatie uit te voeren, in overleg met een overheidsinstantie zoals vereist voor elk bekend historisch pand, legt Liu uit. De '‘design through storytelling’ -benadering van het internationale bedrijf werd goed toegepast om te projecteren in een geval van een perfecte match. Enerzijds is er een monumentaal pand dat rond het einde van de jaren tachtig van de negentiende eeuw werd voltooid en na meer dan vijftien jaar verlaten te zijn geworden, werd aangemerkt als een heropleving. Aan de andere kant is er een bekroonde architectuur- en interieurontwerppraktijk, gevestigd in New York City maar met een kantoor in Bangkok, en bekend om zijn op gastvrijheid gerichte projecten.

AvroKO omvat de ontwerp- en merkoutfit Brand Bureau, op maat gemaakte meubel- en verlichtingsontwerper Goodshop en horecadienstverlener Avroko Hospitality Group. De kennis en expertise op het gebied van design, vooral voor hospitality en F&B, is van topklasse. Voeg aan deze vergelijking toe de klant bestaande uit eigenaren van het chique hotel W Bangkok en je krijgt een spannend vooruitzicht voor mooi design.

Het gezellige restaurant met op maat gemaakte meubels, hanglampen en hedendaagse kunstwerken.

Het gezellige restaurant met op maat gemaakte meubels, hanglampen en hedendaagse kunstwerken.


The House On Sathorn was oorspronkelijk de residentie van de rijke Chinese immigrant Chai Sua Yom, eigenaar van een ingenieursbureau dat verantwoordelijk was voor het graven van het Sathorn-kanaal voor openbaar vervoer. Voor zijn werk kreeg hij de titel Luang Sathorn Racha Yutka van koning Chulalongkorn. Hoewel het kanaal al decennia lang niet volgens het beoogde doel werd gebruikt, is de naam Sathorn het stuk geworden waar het doorheen liep.

Het koloniale herenhuis bestaat uit vier afzonderlijke gebouwen die een binnenplaats omsluiten en wordt omgeven door een tuin in een ruime compound.Het heeft de oorspronkelijke structuur met drie verdiepingen met een zeshoekige portiek in het midden van de gevel. Het was oorspronkelijk geschilderd in twee tinten geel, die de recente restauratie heeft teruggebracht. Aan de linkerkant van de portiek is nog een doosachtige projectie die eindigt met de zoldervensters.

Particuliere banketten en evenementen worden gehouden in een speciaal daarvoor bestemde ruimte. De hal biedt toegang tot de centrale binnenplaats en beschikt over moderne faciliteiten.

Particuliere banketten en evenementen worden gehouden in een speciaal daarvoor bestemde ruimte. De hal biedt toegang tot de centrale binnenplaats en beschikt over moderne faciliteiten.


De gevel is versierd met een reeks kroonlijsten die worden verlicht door sierlijke halve booglijsten die elk raam op de begane grond bekronen. Deze grote, hoge ramen met luiken versterken de opwaartse beweging die het gebouw een illusie van hoogte geeft en tegelijkertijd voldoende licht en ventilatie aan het interieur geeft. Varkenskoppen, een onwaarschijnlijk motief voor een statig huis, versier de pilaren met verwijzing naar het Chinese dierenriemsymbool van de eigenaar. Bovenop het gebouw is een sierlijk hellend schilddak.

In de jaren twintig, met het verval van het fortuin van de eigenaar, veranderde het pand van eigenaar en werd het omgebouwd tot het chique Hotel Royal. Van 1948 tot 1999 werd het verhuurd en werd het de ambassade van de Sovjet-Unie en later de Russische Federatie. De laatste heruitvinding is die van een knooppunt van chique F & B-etablissementen die eigendom zijn van en worden geëxploiteerd door W Bangkok, zijn directe buur in dezelfde compound. De uitgebreide renovatie van de structuur gebeurde in overleg met het Departement voor Schone Kunsten van de Thaise regering. Dit zorgde voor een getrouwe restauratie van het gebouw in zijn oorspronkelijke vorm en goedkeuring van veranderingen en toevoegingen.

De centrale binnenplaats die dient als buitenbar en lounge met uitzicht op de vier delen van het gebouw.

De centrale binnenplaats die dient als buitenbar en lounge met uitzicht op de vier delen van het gebouw.

"De renovatie vereiste ook een nauwgezette modernisering", deelt Liu mee. "Dit omvatte alles, van het matchen van nieuwe tegels met het origineel tot het vervangen van ontbrekende hardware op deuren en ramen, waarvan sommige niet langer beschikbaar waren." Delen van het oude gebouw werden uitgebreid gerepareerd en met het plan om het hele gebouw om te vormen tot bars en restaurants, werd een complex retrofitprogramma geïmplementeerd. Er werden voorzieningen geïnstalleerd, van HVAC tot stroom- en watervoorziening; kamers werden opnieuw ingericht en opnieuw ingericht volgens hun nieuwe functies. Ondertussen zijn de ingewikkelde houten trappen en de fresco's in opdracht van de eigenaar, die beide origineel zijn voor het huis, allemaal zorgvuldig gerestaureerd.

Het resultaat is een gebouw met vier verschillende ruimtes die zijn geïdentificeerd als The Dining Room, The Bar, The Courtyard en The Conservatory, waaronder The Loft met een evenementenruimte en vier hospitality-suites. Dit werd het platform voor AvroKO om The House On Sathorn's nieuwe verhaal te vertellen.Sathorn-revival-vorm-gevel

Omringd door architectonische ornamenten uit die tijd, verzamelden de ontwerpers een verzameling hedendaagse kunstwerken - schilderijen, installaties en sculpturen, moderne verlichtingsarmaturen, evenals op maat gemaakte en originele meubelen.De kleuren werden voor elke kamer opnieuw bedacht met verf, behang en tapijten totdat de oude en nieuwe lagen volledig in elkaar grijpen
en niet te onderscheiden.

Verhaalcredits

Tekst door Marc Almagro

Afbeeldingen door W Bangkok

Dit verhaal verscheen voor het eerst in Form Magazine.


Maestro 01 Sathorn-Yenakat (Mei 2020).


Verwante Artikelen