Off White Blog
Design Focus: Storyline Cafe en Junsekino

Design Focus: Storyline Cafe en Junsekino

Mei 30, 2020

Zelfs de meest populaire buurtcafés hebben hun stilstand wanneer slechts een handvol klanten rondhangen, urenlang hun lattes verzorgen en in het algemeen gewoon genieten van de atmosfeer.

Jun Sekino, oprichter en directeur van Junsekino Architect and Design, begrijpt deze cyclus en stelde een ontwerp voor voor een ruimte die meer dan een kopje Java zal dienen. “Ons concept was een coffeeshop die koffie serveert maar ook transformeert in een multifunctionele ruimte. Het is een ontmoetingspunt waar klanten kunnen ontspannen onder het genot van koffie, maar het heeft ook een speciaal gebouwde co-working-ruimte waar klanten productief kunnen werken. ”

Sekino's opdracht van zijn klant, die eigenaar is van de ruimte, was om een ​​coffeeshop op te zetten binnen een bestaand kantoor. "De eigenaar wilde een ruime vergaderruimte en sommige delen van het gebouw ombouwen tot het Storyline Café, een coffeeshop met het concept 'eten, praten en werken' in Bangkok, Thailand.Vorm-latte-en-voorbij-interieur


De voor het project bestemde ruimtes waren ooit onderdeel van het kantoor en besloegen de eerste en een deel van de tweede verdieping. Er was ook een buitenruimte die in het café kon worden opgenomen.

Op de eerste verdieping zijn de koffiebar, de voedselbalie en het eetgedeelte ontworpen als open aangrenzende ruimtes. Op de tweede verdieping zijn twee secties: de co-working-ruimte en een privékantoor.

Het ontwerp van de gevel was bedoeld om de identiteit en charme van het gebouw te behouden door veel van de elementen te behouden, inclusief de oude glaspanelen. Hieraan zijn natuurlijke materialen toegevoegd om de look en feel van de originele structuur te behouden. Rond de bar zijn planten verwerkt om een ​​fris gevoel van binnen te creëren, terwijl houten panelen het gevoel van omhullende gezelligheid vergroten.Form-Latte-and-Beyond-interieur 2


"Overdag is Storyline Café natuurlijk verlicht, maar 's nachts verandert kunstmatige verlichting het in een schilderachtige bar die heel anders is dan het café", legt Sekino uit. "Afhankelijk van hun bezoektijd kunnen klanten op dezelfde plek een andere ervaring hebben."

Verhaalcredits

Tekst door Marc Almagro

Afbeeldingen door Spaceshift StudiO

Dit verhaal verscheen voor het eerst in FORM Magazine.

Verwante Artikelen