Off White Blog
Unit One Design: Private Sierramas Residence

Unit One Design: Private Sierramas Residence

Augustus 9, 2020

Unit One Design heeft geen introductie nodig in liefhebbers van architectuur en design. Opgericht in 1996 door John Ding en Ken Wong, onderscheidt het oeuvre zich van privéwoningen en boetiekontwikkelingen door creativiteit, elegante ideeën en ambachtelijke details. De bestaansrecht van deze architectuur- en ontwerpstudio is het creëren van ruimtes die een blijvende indruk achterlaten op de mensen die ze gebruiken of bezoeken - een doel dat het naar steeds grotere hoogten drijft en talloze lokale en internationale prijzen wint, waaronder de PAM (Pertubuhan Arkitek Malaysia) Award 2014 in Single Residential Category voor deze opmerkelijke privéwoning in Sierramas.

Unit_one_design_sierramas_dining

Het werk van Unit One is altijd gebaseerd op ideeën die zijn geworteld in de context, wat zich vertaalt in een unieke oplossing voor een specifieke site. Dit zorgt ervoor dat een gebouw niet kan worden verplaatst naar een andere plek, simpelweg omdat het daar gewoon niet zou werken. Gezegend met een hoog uitkijkpunt met uitzicht op het meer, was het huis georiënteerd om het uitzicht vanuit deze richting te benutten. Als reactie op de moeilijke locatie is het huis geometrisch georganiseerd en opgevat als een set van drie betonnen frames die parallel achter het meer zitten. Deze betonnen kozijnen worden gebruikt als een apparaat om de verschillende delen van het huis te bekleden en om tegemoet te komen aan de behoeften van een groeiend gezin, de privéruimtes worden van bovenaf opgehangen als gesloten dozen die de openbare ruimtes volledig open laten.


Unit_one_design_sierramas_exterior

Terwijl Unit One bekend staat om zijn ingetogen palet, creëert hun behendige manipulatie van ruimte, materiaal en volume een indrukwekkende architectuur. Om een ​​onvergetelijke eerste indruk te maken, maakt een hoge voordeur een dramatisch statement bij de ingang en geeft het gasten een gevoel van aankomst. Dit wordt versterkt door het Juliet-balkon ernaast dat ook helemaal door het huis loopt om beveiligingsproblemen op te lossen. Het uitgestrekte woon- en eetgedeelte met zijn dubbele hoogte wordt geaccentueerd door een cluster van Tom Dixon Pipe Hanglamp die een subtiele glans aan de ruimte geeft. Deze grote woon- en eetkamer komt uit op het zwembad en het hoofddek om een ​​groot amusementsgebied te creëren met een externe link naar de recreatieruimten eronder, terwijl een monolithisch aanrechtblad zich naar buiten uitstrekt, wat het idee van een naadloze overgang verder versterkt.

Het ruime dek biedt ruimte voor ontspanning en vermaak.


Privacy is vaak een probleem in huizen en afgebakende ruimtes, zodat in de algemene lay-out rekening werd gehouden met de behoefte van de familie die er gebruik van maakt. De mastersuite, verscholen achterin, heeft de volledige privacy van een vleugel helemaal voor zichzelf, terwijl de slaapkamers voor de kinderen en het privékantoor van de eigenaar aan de voorkant van het huis zijn gerangschikt. De façade is bekleed met een gelaagde timbre-structuur die niet alleen natuurlijk licht binnenlaat, maar ook functioneert om zonnewinst en nieuwsgierige blikken te beperken. Het zwembad is slim geplaatst aan de rand van het huis en vormt een decor voor een onbeperkt uitzicht op het meer.

Unit_one_design_sierramas_

Dit verhaal is voor het eerst gepubliceerd in FORM.


Precinct Grande Architects' Overview (Augustus 2020).


Verwante Artikelen